Nya lagar 2017

Nu kommer nya lagar som kan beröra dig som företagare.

Bl.a. har avdragsrätten för representationsmåltider som lunch, middag, supé och annan förtäring slopats. Dock är utgifter för förfriskningar och enklare förtäring av mindre värde fortfarande avdragsgilla. Verkar det krångligt? Mer information om de nya reglerna om representation hittar du här>

Enskilda näringsidkare som anställer sin första medarbetare kan få sänkta arbetsgivaravgifter enligt det så kallade Växa-stödet. Reglerna innebär att enskilda näringsidkare som inte har haft någon anställd sedan den 1 januari 2016 och som anställer en person efter den 31 mars 2016, endast behöver betala ålderspensionsavgiften på 10,21 procent på lönen till den anställde under de tolv första månaderna. Arbetsgivaren behöver inte betala arbetsgivaravgifter, allmän löneavgift eller särskild löneskatt.

Förutom detta ska upphandlingar bli enklare och flexiblare, reklamskatten sänkas, omsättningsnivå för momsredovisning ändras. Dessutom ändras reglerna för så kallade nystartsjobb. En hel del förändringar med andra ord som kan påverka dig som företagare..

En lista över viktigare lagar och förordningar som gäller efter årsskiftet 2016/2017 hittar du hos regeringen>.